thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום חמישי, 19 בנובמבר 2015

קציצות עדשים כתומות- חטיף בריא שהוא ארוחה

קציצות עדשים כתומות- מחייך 1- מותרות במהלך חודש הניקוי


טבעוני, ללא גלוטן, מחייך, ללא לקטוז, פרווה

אחד הקשיים הראשוניים בחודש הניקוי הוא הצורך, עדיין, לשים על השולחן כל ערב ארוחה מזמינה ומזינה.
שאריות העוף משבת יצאו מהמגוון, אלא אם כן הקפאתם חלק מהתבשיל מייד לאחר הבישול ואתם מגישים אותו תוך שלושה ימים... אבל זה לא תמיד מבטיח הצלחה. אצלנו למשל הרגישות לאמינים היא כזו שלא שווה להמר בן כמה העוף היה טרם הבישול, ופשוט עדיף לבשל כל יום.אני ,שדגלתי בבישול פעם בחודש (יש טרנד כזה בארה''ב, עם המון אתרי אינטרנט עשירים בטיפים ושיטות) עברתי לבשל כמויות קטנות, לצריכה מידית .
גם הפיצות (תוצרת בית או לא) הפכו זכרון נעים אך רחוק, כמו גם כל הדברים ברוטב העגבניות...
אבל הם עדיין רעבים, ואנו עדיין צריכים לספק להם אוכל מעניין שלא ירגיש כמו עונש על זה שהם רגישים.

קציצות אלו טובות הן לארוחת הערב והן לסנדוויץ' למחרת לבית הספר, אך גדולתן העיקרית פשוט בטעמן הממכר. עם עדשים כתומות הן יותר יפות ורכרוכיות, עם שחורות הן מקבלות גוון "בשרי" וכבד יותר... תחליטו. מכל מקום יצאתם טוב.
מה צריכים?
תערובת הירקות-


2 תפוחי אדמה לבנים, גדולים וקלופים , קצוצים וסחוטים.
2 כוסות עדשים כתומות או שחורות, טחונות.
(אני קוצצת הכל יחד בתוך מעבד המזון).

תערובת התיבול-לוף גדול גדול, או שני בינוניים, חתוך לטבעות, או חבילה גדולה של בצל ירוק קצוץ ,
2 כפות גדולות פסטו סלרי ביתי, או 3 מקלות סלרי קצוצים, וכ-10 אגוזי קשיו,
4 שיני שום,
(גם את כל זה אני קוצצת יחד בתוך מעבד המזון).
4 כפות שמן קנולה ,
2כפיות מלח,

אופציות:בטטות (במקום תפוחי אדמה) ושמן זית למי שכבר בדק שהוא בסדר עם סאליצילאטים.
קמצוץ של מלח לימון לתיבול( 1/8 כפית לא יותר, עד שאתם בטוחים שאתם אוהבים את זה),
חופן אגוזי קשיו, להוסיף לתערובת הירקות לפני הטחינה.
2 ביצים
200 גר' מוצרלה טריה (למי שלא רגיש ל-אמינים), מפוררת. (אבל אז זה לא טבעוני יותר, וגם הופך חלבי),
פרוסה אחת דקיקה של פלפל חריף מאוד (פלפל מכיל המון סאליצילאטים. אבל, בפלפל חריף מאוד מאוד ישנו חומר אחר, הקפסאיסין, שמנטרל אותם.
2 עד 4 כפות מירפואה (מתכון)
מה עושים?




וחנים במעבד מזון את תערובת התיבול, ומטגנים כ6-7 דקות על אש בינונית תוך ערבוב תמידי. הלוף צריך להפוך שקוף-בוהק ולהריח טוב.
טוחנים במעבד מזון את תערובת הירקות, מוסיפים לתיבול במחבת ומטגנים כ6-7דקות על אש גבוהה תוך ערבוב תמידי. ממליחים ומתקנים תיבול.

יוצרים קציצות בידיים רטובות. מי שרוצה להוסיף ביצים- זה הזמן.
אופים 20-30 דקות או עד שמשחים קלות, על נייר אפיה משומן, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
מעולה עם סלט חסה או סלרי, או במזג אוויר קר על מצע של קינואה חמה, או ליד שעועית ירוקה , או כרוב ניצנים באגסים... מכל מקום השמויונז המחייך המיוחד (שהוא גם מופחת שומן ולא משתמש בביצים נאות) מוסיף המון כיף, (וקלוריות).

בתיאבון!

אולי יעניין אתכם גם:

מה זה בכלל מזון מחייך, ולנה שווה לי לדעת?

אולי איזה עוגיית חמאת קשיו מדהימה ללא גלוטן לקינוח?

דף מידע: אמינים. למה הילד לפעמים מתנהג כאילו בוא שונא אותי? ואם כבר יש לכם את הבעיה הזו, אז תקראו גם על ההרפתקה שלי בסופר...



אהבתם? החכמתם? זיהיתם? תשתפו עם חברים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה