thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

רשימת הקניות של החודש הראשון- הגרסה הפשוטה

החודש הראשון- חודש הניקוי- מאוד קל מבחינת אוכל, ומאוד קשה מבחינה נפשית.

נראה, שאי אפשר לאכול שום דבר, וכמעט כל המתכונים ה"אוטומטים" הטעימים פתאום מחוץ לתחום.  על להזמין או לקנות אוכל מוכן אין מה לדבר.

בדיעבד אפשר לאכול הרבה, וטעים, ובריא.  אפשר גם להעלות במשקל אם מגזימים עם הסוכר, המלח  והשמן המותרים.

אשתדל להעלות בימים הקרובים רשימה של מתכוני בסיס מחייכים פשוטים וטעימים (להפתעתי גם חלק מהחברים של הילדים מנסים לקבל מהם טעימה בבית הספר), ואולי אפילו תפריט ארוחות לשבוע, אבל לבינתיים רשימת החומרים והקניות המותרות.

לגבי מוצרים מוכנים: אני מזכירה חלק מרשימת הקניות של משפחתנו.  אני לא מקבלת על זה שום תמורה, ולא אחראית לשינויים אפשריים בהרכב החומרים (למשל עוגיות עבאדי מלח שהיו כרש הצלה שלנו לשנתיים האחרונות פתאום מכילות שמן\תמצית רוזמרין, שזה מתכון לאסון סליצילטי).

בגדול קונים בסופר רק המוצרים ש*כל* הרכיבים שלהם מופיעים ברשימה הזו לגבי החומרים ה"אמיתיים".  לגבי הE למיניהם, מותר לקנות את כל מה שלא מופיע ב"רשימת השר''ץ".

הרשימה על בסיס רשימת FEDUP.com.au'  , אלא מה.

הרשימה:

רשימה בטוחה לחודש הראשון (עם סיווג עם\ללא גלוטן)

ירקות:
אפשר טרי, קפוא, בשימורים ללא שר''ץ, מיובש-
לוף (כרשה)
סלרי
חסה
שעועית ירוקה
כרוב: ביצנים, לבן, אדום
תפוחי אדמה לבנים בלבד, לא "חדשים"
בצל ירוק (לא עם עיבוי בשורש)
פטרוזיליה (עד חצי כוס של פטרוזיליה טרייה בשבוע, או 2 כפות מיובשת)
תירס גמדי
לפת לבנה (לא צהובה)

פרי:
אגסים
אגסים בסירופ (לא במיץ)
פרות וירקות יש לאכול כשהם בשלים וקלופים היטב.

אגוזים וגרעינים:
אגוזי קשיו- רק טבעי או בקלייה ביתית קלה
פרג – לא שומושום!

תבלינים ומצרכי מכולת:
שום (לא יותר מדי) כולל אבקה "פשוטה" ללא חומרים נגד קרישה
זעפרן
מלח לבן פשוט  או גס (לא הימליה, לא בתוספת תבלינים וכו)
דפי אורז
אבקת אפיה
סודה לשתיה
חומצת לימון
פרג – לא שומושום!
תמצית וניל
נסקפה נטול קפאין
חרובים (לפעמם החרובים מטורקיה גורמים לתגובה)
סירופ מייפל טבעי
סוכר לבן ודמררה
אורז תפוח (אצלנו בטר אנד דיפרנט נבדק כלא גורם לתגובות, בניגוד למותגים אחרים, אולי בגלל תהליך ההתפחה שמשחרר גלוטמטים.)  זהירות- ילדים מסוימים – הרגישים ביותר לגלוטמטים-  מגיבים לאורז תפוח בחלב.
שמן : קנולה, חמניות, סויה ללא תוספות ויטמינים ואחרים
טופו טבעי
ביצים
סויה, טופו טבעיים

דגנים וקטניות ללא גלוטן:
אורז לבן וחום (לא בסמטי, לא בטעמים אקזוטים)
שיבולת שועל (מכילה גלוטן בכמות קטנה, אלא אם כן מדובר בש''ש מיוחדת המאושרת ללא גלוטן)
קינואה שטופה היטב
טף
כוסמת
קורנפלור
קמח ת''א
טפיקוה\קמח טפיוקה
דוחן
שעועית לבנה, אדומה, אדזוקי, צהובה, מונג, מאש, לוביה, לא פול,
תורמוס,
חומוס,

דגני גלוטן

ברנפלייקס המכיל רק את החומרים המותרים
פתיתים
קמח לבן, חום, מלא
חיטה ומוצריה (קוסקוס, בורגול וכיו''ב)
שעורה
כוסמין
שיפון
סייטן טבעי

בשר
- עוף, הודו, בקר, כבש... לא את החלקים הפנימיים. שחיטה פחות מ3 ימים או אם קפוא פחות משבועיים-שלושה

מוצרי חלב
חלב
חמאה טבעית
גבינה לבנה (של טרה: מלח, חלב), קוטג'
שמנת חמוצה
גבינות לבנות (צפתית וכו) עד שבועיים מתאריך הייצור (יש אנשים שגם לזה מגיבים)
גיל, אשל, יוגורטים טבעיים ללא תוספות "עמילנים" וכאלו

דגים
לבנים (לא סלמון, אדמונית וכיו''ב) טריים (דייג עד יומיים שלושה או קפואים עד שבועיים)

כללי בישול והערות:
עדיף בישול כמה שיותר קצר במים, השחמה גורמת לאמינים- בהתחלה עדיף להפחית
בוודאי לשמור על רשימת השר''ץ
פירות וירקות יש לאכול כשהם בשלים וקלופים היטב,
אנשים רגישים מגיבים גם לצורות ה"מוסתרות" של המונוסודיום גלוטמט- לתת חיטה או שעורה, עמילן מעובד, "חלבון ירקות" ותמצית אצות הם האשמים העיקריים. יש ברשימת השרץ פירוט של צורות הMSG המוסתרות ושווה להוציאם גם מהתפריט אם לא רואים שיפור אחרי שלושה שבועות...

אולי יעניין אותך גם:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה