עוגיות קשיו ו"חמאה" מחייכות טבעוניות,ללא גלוטן, לקטוז או שומן נוקשה, ובוודאי ללא כימיקאלים מזיקים.
פינוק קטן לימי החורף , כי הלחץ בחיים מונע ממני להשלים את
הכתבה הגדולה על הרגישות לסליצילאטים עליה אני עמלה.
הכמות כאן די קטנה להתאים לכוס קמח אורז אחת, אבל תכפילו חופשי, רק שהן לא נשמרות פריכות יותר מכמה ימים.
![]() |
מגלגלים ומועכים, וכולם נהנים! |
מה צריכים?
140 גר' קמח אורז חום (כוס מדידה אחת), ללא גלוטן אם צריך
1/2 כפית סודה לשתייה
55 גר' סוגר דמררה, או חום בהיר
60 גר' אגוזי קשיו לא קלויים, טחונים לאבקה, שזה מרקם יותר נחמד. כבר השתשמתי בחמאת קשיו (קשיו טחונים עד למרקם של חמאה), וזה גם היה מעולה, אם כי קצת פחות פריך-. משתמשים במטחנת קפה, או , בזהירות רבה, במעבד המזון.
1/2 כפית תמצית וניל
מים 75 מ"ל
מה עושים?
מחממים את התנור ל180 מעלות, ומכינים גליון נייר אפייה או סוג אחר של נייר טפלון .תמיד אפשר לשמן ולקמח (בקמח אורז!!) תבנית אפייה רגילה, אבל ממילא משתמשים בנייר אפייה לרידוד, אז למה לא לפנק?
מנפים את הקמח ואת הסודה לשתייה לקערה, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר ואת אגוזי קשיו הטחונים,
![]() |
fe.n? |
אני מאמינה שאפשר לקרר ואז לרדד עם מערוך. רק אצלי זה לא עובד. אז אני יוצרת, ואז משטחת,כדורים בגודל של בומבילה-עד-קניידלך ממוצע, ומשטחת אותם אחד אחד אם יד רטובה ואז מזלג שיעשה סימנים יפים. או, עם כוס זכוכית חזקה במקום מערוך אישי... או עם ידיים קטנות ומשועממות.
אפשר גם לרדד בין שני דפי אפיה (ראו תמונה)
מכניסים ל 10-12 דקות בתנור, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהב בהיר במרכז וקצת יותר כהה בקצוות.
אפשר לפזר אבקת סוכר, אבל זה יותר ליופי כי הן מדהימות גם כך, וחבל
על הסוכר. בתיאבון!
אולי יעניין אתכם גם....
משפחה בריאה ורגועה, כל טעם קצת: שיטת החיוכים
למה הילד לפעמים מתנהג כאילו הוא שונא אותי? ועוד סיבה אפשרית.....
אולי יעניין אתכם גם....
משפחה בריאה ורגועה, כל טעם קצת: שיטת החיוכים
למה הילד לפעמים מתנהג כאילו הוא שונא אותי? ועוד סיבה אפשרית.....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה