thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

לא זה לא חומוס!

לפעמים קצת נמאס מחומוס.
 
לפעמים הסנדוויץ צריך איזשהו חידוש, טוויסט כזה שפתאום יתחשק לך לאכול מתוך כיף בפה ולא רק כי היה צלצול.
אם נוסיף לכך שלמי שבלוטת התריס שלו רגישה, ועוד יותר במקרה של מחלה אוטו אימונית, מומלץ להגביל את כמות החומוס הנצרכת, הממרח שלהלן נראה עוד יותר אטרקטיבי.
 
תשחקו עם כמות מלח הלימון ופלפל החריף (פלפל חריך מכיל אמנם סאליצילאטים, אך גם קפסאיסין, שהוא חומר שתופס את הרצפטורים של הסאליצילאטים בגוף. ההסבר המדעי והארוך כאן, אם די לומר שאפשר לצרוך מאכל חריף מאוד עד פעם  בשבוע לאחר השלב הראשון של הניקוי, ולראות את התוצאות.
 
מלח לימון בכמויות גדולות גורם לשחרור גלוטמאטים בגוף, ועל כן מומלץ לא להגזים. לימון עשיר מאוד גם בסאליצילאטים גם באמינים, חכו עוד קצת.
 
הממרה כאן מעולה בסנדוויץ (עם לחם נטול חומרים משמרים), נטול גלוטן וסוכר, טבעוני, טעים ומתאים גם כ"דיפ" לטבילת סלרי, חסה קריספית, קרקרים מחייכים, ועוד ועוד...
 
הוא מזכיר קצת את הREFRIED BEANS המקסיקאני, ואפשר לרפד בו טורטייה חמה, להוסיף חסה ורצועות עוף על הגריל, קצת כמויונז ביתי  אן רוטב שום חריף , רצועות גזר ומלפפון דקות (סאליצילאטים) נבטים סיניים, טבעות לוף גדול מטוגנות ומומלחות, ולהרגיש טקס-מקס אמיתי.  על טקילה אני לא יודעת...
 
בתאבון!
מטבל שעועית לבנה או אדומה
 
 
  • 2 כפות שמן קנולה או חמניות
  • 1-2 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, טחונים
  • 1 צלע סלרי, קצוץ
  • 1 קמצוץ מלח
  • 1 קופסת שעועית לבנה או אדומה (ל-א פול) במים, או כוס וחצי שעועית מבושלת בהרבה מים עם קצת מלח וקצת סודה לשתיה
  • 1 כף סירופ מייפל או סוכר חום
  • שפריץ של טבסקו או קורט פלפל חריף מאוד לפי הטעם
  • חומצת לימון 1/4 כפית
במחבת קטנה, לחמם את השמן, את הסלרי ואת הבצל והשום במשך 4-5 דקות, עד שהם רכים
להוסיף את המלח והטבסקו לבשל עוד דקה, להוסיף את השעועית ולחמם אותו.
 
מוסיף את סירופ מייפל וחומצת לימון ומסירים מהאש. שימוש במועך תפוחי אדמה, מועך את השעועית היטב, או פירה במעבד מזון או בבלנדר. מגניב ומגיש עם צ'יפס טורטייה, קרקרים או ירקות "מחייך". אם אתה אוהב, במקרר ולאכול למחרת זה אפילו יותר טוב ככה. עושה על 2 כוסות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה