thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

רשימת חומרי השר''ץ המזיקים


חומרים משמרים:

· Sorbates סורבייטס 200-203 (במרגרינה, מטבלים, עוגות, פירות מוצרים)
· Benzoates בנזואייטס 210-213 (במיצים, משקאות קלים, חריפות וליקרים,סירופים, תרופות)
· sulphites סולפיטים 220-228 (ב פירות יבשים, פירות, נקניקים, ועוד רבים אחרים)
· Gallates גלייטס 310-312
· 319-320 TBHQ, בהא, BHT (306-309 הם חלופות בטוחה)

בנוסף תוקופרול, פראבן וכו ... לא מומלצים. יש להישמר משמן רוזמרין כאנטיאוקסידנט. זה אמנם חומר טבעי, אך רבים רגישים אליו בשל תכולת הסאליצילאטים הגבוהה שלו. לנסות ולעקוב (ואם הילד מגיב, להישמר גם משמפו רוזמרין)

צבעים מלאכותיים:


(בממתקים,משקאות, מנות מבושלות, דגנים, מזונות מעובדים) אפילו בבצק לקרואסן של פילסבורי , וגם בשמפו, במשחת השיניים ואפילו בסבון ובאקמולי ותרופות לילדים, שזו בעיה רצינית !)
· צהוב טרטרזין 102 רבים, צהוב quinoline 104, 110, 122, י 123,
· אדום צבע מאכל פונסו 124, 127 erythrosine, 129 אדום נופר, לפי 132, 133כחול מבריק, S ירוק 142, 143 FCF ירוק, שחור מבריק 151, 155 חום שוקולד, צבע טבעי 160b annatto (יוגורט, icecreams, פופקורן ועוד, 160a הוא חלופה בטוחה).


 

 משפרי טעם:

 
 
·621מונוסודיום גלוטמט, MSG , חלבון ... מעובד, עמילן... מעובד (כל דבר"מעובד" למעשה) מלטודקסטרין, תמצית שמרים, שמרים אם לא בלחם, "מלח ים" בנוסף לכל אחד מהמרכיבים האחרים או לתבלינים... .
·בגלל המודעות ההולכת וגדלה של צרכנים יש היום כ40 "שמות כיסוי" למונוסודיום גלוטמט, ולגלוטמאטים חופשיים במזון בצורות שונות. מי שמעוניין: http://lifespa.com/sneaky-names-for-msg-check-your-labels/
·627, 631, 635 ניתרן inosinate, ניתרן guanylate, ribonucleotides , האחראים לתפועת ה RIBO RASH וסינדרום המסעדה הסינית
הרשימה נלקחה מאתר http://fedup.com.au/

הערה חשובה לגבי משפרי הטעם- חומרים אלו מזיקים להמווון אנשים, ומרויחים המווון כסף עבור תעשיית המזון. יש לי מאמר אחר על משפרי הטעם, שחשוב מאוד לקרוא.
כלל האצבע שלי: כל דבר שרשימת החומרים מכילה אחד מאלו:
משהו  ב **E6  ,
מלטודקסטרין
** מעובד ( כולל עמילן וחלבון ** מעובד בעיקר)
לתת **
שמרים (אם זה לא לחם או עוגת שמרים. אם זה לחם צריך לבדוק)
 אנזימים
 
 
בנוסף, יצרני המזון משתשמים בכל מיני מונחים כדי להסוות את הMSG בעל השם הרע, בשמות כמו חלבון מעובד, מלטודקסטרין, תמציט אצות ועוד...
הם לא בוחלים בטריקים לגרום לגוף שלנו "לייצר" כמויות עודפות של MSG, החומר האחראי להפיכת בני המתוק והמקסים, ואתו עוד עשרות אלפי ילדים, לפרחחים אלימים .  יש לציין, כי התנועה הגדולה השנייה בנושא רגישויות מזון, עמותת פיינגולד http://feingold.org/, לכתחילה (בשנות ה60 של המאה הקודמת) לא כללה את הMSG ב"חומרים המסוכנים", ובזמן האחרון תיקנה כיוון.
 
אני מתכוונת לכתוב פסט נפרד (או 100) על MSG, שהוא נושא מורכב וקשה: חומצה גלוטמית חופשית (השם המדעי השני של הMSG) נמצאת באופן טבעי בגוף והכרחית לתפקודנו הנכון. עד היום רבים סבורים שאין שום דבר רע בתוספות מלאכותיות... אבל העובדות, ומיליוני האנשים שמדווחים על סימפטומים קשים, מוכיחים אחרת. בינתיים רק אפנה לאתר אחר ממנו ניתן ללמוד הרבה-
http://www.naturalnews.com/039199_central_nervous_system_damage_MSG.html


ניתן להדפיס מהאתר (כאן)- רשימת חומרי השר''ץ , קטנה וערוכה לסייע בזמן הקניות בסופר.  אם אתם יוצאים משם עם התחושה הנוראה שיצרני המזון שמו לעצמם מטרה לחסל את ילדיכם משל היו מחבלים עם סכין שלופה בשער שכם... אז לא.
 
הם לא באמת אנשים רעים, אבל החומרים האלו פותחו להקל על חייהם וארנקיהם של יצרני המזון. זה טוב לביזנס. ואנחנו רוצים מה שטוב לילדים.
 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה