thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

עוגיות קשיו ו"חמאה" מחייכות טבעוניות,ללא גלוטן, לקטוז או שומן נוקשה, ובוודאי ללא כימיקאלים מזיקים.

עוגיות קשיו ו"חמאה"  מחייכות טבעוניות,ללא גלוטן, לקטוז או שומן נוקשה, ובוודאי ללא כימיקאלים מזיקים.


פינוק קטן לימי החורף , כי הלחץ בחיים  מונע ממני להשלים את הכתבה הגדולה על הרגישות לסליצילאטים עליה אני עמלה.
 אז בינתיים, עוגיות קשיו פשוטות ומדהימות, ממש טעם של עוגיות חמאה ללא צורך בתוספים מלאכותיים. הן גם מחייכות עד כדי כך שהן מתאימות לחודש הניקוי, סופר-טעימות, נטולות גלוטן, לקטוז, שומן נוקשה או סכנות אחרות, והחלק הכי קשה הוא לרדד אותן.  את הקושי הזה פתרנו ברידוד עצמאי של כל גולה וגולה של בצק...  או מעיכה באצבעות קטנות ורעבות... והן בכלל עשויות מאורז מלא!  עד כדי כך רעבות היו האצבעות ובעליהן, שרידדתי את כל המגש השני כעלה אחד גדול, רק ציירתי "שתי וערב" עם סכין לעוגיות מרובעות, ושלא נשאר לה לצלם, אז את התמונה אימצתי ממקום אחר. מקווה לעדכן עם עוגיות משלי איך שהתנור יחזור מהתיקון.

הכמות כאן די קטנה להתאים לכוס קמח אורז אחת, אבל תכפילו חופשי, רק שהן לא נשמרות פריכות יותר מכמה ימים.



מגלגלים ומועכים, וכולם נהנים!




מה צריכים?

140 גר' קמח אורז  חום  (כוס מדידה אחת), ללא גלוטן אם צריך
1/2 כפית סודה לשתייה
55 גר' סוגר דמררה, או חום בהיר
60 גר' אגוזי קשיו  לא קלויים, טחונים לאבקה, שזה מרקם יותר נחמד. כבר השתשמתי בחמאת קשיו (קשיו טחונים עד למרקם של חמאה), וזה גם היה מעולה, אם כי קצת פחות פריך-. משתמשים במטחנת קפה, או , בזהירות רבה, במעבד המזון.
1/2 כפית תמצית וניל
מים 75 מ"ל


מה עושים?

מחממים את התנור ל180 מעלות,  ומכינים גליון נייר אפייה או סוג  אחר של  נייר טפלון .תמיד אפשר לשמן ולקמח (בקמח אורז!!) תבנית אפייה רגילה, אבל ממילא משתמשים בנייר אפייה לרידוד, אז למה לא לפנק?

מנפים את הקמח ואת הסודה לשתייה לקערה, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר ואת אגוזי קשיו הטחונים,
fe.n?
מערבבים היטב, בסוף יש צורך בידיים כדי ליצור כדור בצק.

אני מאמינה שאפשר לקרר ואז לרדד עם מערוך. רק אצלי זה לא עובד.  אז אני יוצרת, ואז משטחת,כדורים בגודל של בומבילה-עד-קניידלך ממוצע, ומשטחת אותם אחד אחד אם יד רטובה ואז מזלג שיעשה סימנים יפים.  או, עם כוס זכוכית חזקה במקום מערוך אישי... או עם ידיים קטנות ומשועממות.

אפשר גם לרדד בין שני דפי אפיה (ראו תמונה)

 מכניסים ל 10-12 דקות בתנור, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהב בהיר במרכז וקצת יותר כהה בקצוות.
אפשר לפזר אבקת סוכר, אבל זה יותר ליופי כי הן מדהימות גם כך, וחבל על הסוכר.  בתיאבון!






אולי יעניין אתכם גם....
משפחה בריאה ורגועה, כל טעם קצת: שיטת החיוכים

למה הילד לפעמים מתנהג כאילו הוא שונא אותי? ועוד סיבה אפשרית.....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה