thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

רשימת הקניות


:
רשימת הקניות:
בכתב מוטה המוצרים שהם בעצם לשלב 2, אחרי חודש הניקוי הראשון, אך במקרה חרום (מוזמנים אצל חברים או תקועים במדבר), אפשר לאכול מהם עד חצי כוס בשבוע... עם ההזהרה שזה יכול להחזיר את כל הסיפור אחורה.
 פירות:


אגסים בשלים, לאכול אחרי קילוף
אגסים בסירופ- לא במיץ
מחית 100% אגסים או אגסים סוכר ומלח לימון. בלי קינמון, וניל ושות. (מכיל קצת סאליצילטים כי לא מקלפים את האגסים)
תפוחים אדומים (חרמון) או גולדן בשלים, מקולפים.
מנגו לא בשל מידי
ירקות:


סלרי (עדיף אורגני, או לשטוף היטב עם סבון ולהשרות במים פושרים),
לוף (קרשה) (עדיף אורגני, או לשטוף היטב עם סבון ולהשרות במים פושרים),
שעועית ירוקה (גם קפואה ושימורים),
בצל ירוק ללא בליטה ליד השורש,
פטרוזיליה (עד רבע כוס בשבוע)
שום טרי , במידה
בטטה- ממששש לא הרבה
גזר
כרוב לבן ,
כרוב אדום,
כרוב ניצנים,
תפוחי אדמה לבנים וכמה שיותר ישנם, מקולפים
שוקו (שיוט, אגס אוסטרלי)
נבטים ממאש או מונג,
נבטי במבוק,
נבטי סויה,
חסה ערבית רגילה (לא כל המפונפנים ),
CHIVES בצלית,
אזהרה- ירקות המכילים גופרית. ירקות מסוימים (בצלצלי שאלוט, שום, כרישה, עירית, כרוב וכרוב ניצנים מכילים באופן טבעי תרכובות גופרית, אשר מכפילה את עצמה לאחר 5 דקות של בישול. כדי למנוע מבעיה זו, אפשר לאכול אותם לא מבושלים, או לבשל קלות פחות מ5 דקות. מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס צריך לבשל את הכרוב, או לפחות להימנע מכמויות כרוב חי לא מבושלות... מסובך אך חשוב.


 שמן ושמנים:  
 שמן קנולה, סויה, חמניות.  ללא תוספת אנטיאוקסידנטים, ללא ויטמין E... פשוט שמן בלי כלום.
חמאה,
חמאת קשיו,
שמן פרפין ללא כל תוספת (אם מישהו עדיין מוכן להכניס את זה לפה),
באוסטרליה יש NUTTELEX  טבעי שFEDUP מרשה. בארץ לא מצאתי, במרגרינה יש חומרי טעם וריח, וממילא מי רוצה שמנים מוקשים לתסום את כלי הדם.
ג'י GHEE תוצרת בית מחמאה טובה.


תבלינים:

שום
פרג
מלח (עדיף מלח ים)
סלרי ומלח סלרי שמכיל רק מלח וסלרי
                                                        פלפל שאטא ופלפל חריף. לא לחודש הניקוי


קטניות ויבשים:
הכל חוץ מפול- עדשים שחורות למיטב ידיעתי לא נבדקו ועל כן אי אפשר בתקופה הראשונה.
שעועית: לבנה, אדומה, "בובאס", חרובים, חומוס, כליות, לימה, מונג, נבטי שעועית מונג, סויה, חלב סויה, טופו מיובש, או משומר ללא תוספים, נבטי שעועית מונג טרי או שימורים.
משרים שעועית לילה שלם ומרתיחים בטמפרטורה גבוהה כדי להישמר מהPHYTHIC ACID. שעועית מכילה כמויות קטנות של spermine, spermidine והיסטמין (אמינים, שמתרבים עם ההשריה אבל זה מה יש. אם יש רגישות לנסות להשרות במים רותחים למשל שעה- שעתיים ואז לבשל).
הערות שונות: נבטי שעועית גבוהים יותר בסליצילטים ואמינים משעועית יבשה. שעועית מכילה מעכבי פרוטאז, במיוחד סויה. שעועית מכילה פסאודו-oestrogens, במיוחד סויה וחומוס. שעועית מכילה מעכבי בלוטת התריס (goiterogens), במיוחד סויה וחומוס.
אורז לבן או חום פשוט (לא תיילנדי, בסמטי, אדום, שחור ושות' שיש בהם סאליצילאטים)
קינואה, כוסמת
פסטה לבנה או חומה  ללא טעמים וללא צבעים, כל הצורות.  בוודאי ללא חומרי שר''ץ או משפרי קמח למיניהם, פתיתם פשוטים ללא "תבלינים".
דוחן, סורגום
שימורים-


תירס גמדי (בתירס הרגיל יש סליצילאטים וגלוטמאטים)
שעועית ירוקה
אגסים בסירופ- לא במיץ
חומוס וכו.. גרגרים לא שעועית ברוטב עגבניות


 ביצים:
טריות כמה שיותר, אורגניות אם אפשר (העדיפו ביצי חופש, בגלל האפרוחים).

משקאות אלכוהולים:

ג׳ין
וודקה
וויסקי
(עדיין הרבה אנשים רגישים מגיבים פשוט לאלכוהול)

ללא גלוטן:


קמחים ללא גלוטן:
 קורנפלור (לבן) לא קמח תירס (מכיל גלוטמטים)
קמח קונדיטור ללא גלוטן (לא לעוגות, שמכיל חומרי טעם וריח)
קמח חומוס
קמח סורגום או דוחן
קמחי עדשים (לא אפונה)
קמח שיבולת שועל
פתיתי שיבולת שועל ל''ג
קמח טפ? לא מצתי מספרים שמעידים על בדיקתו כך שאני לא יודעת. עם זאת, בהתחלה טעיתי וחשבתי שהוא מותר בתקופת הניקוי, והכל עבר בסדר. מדיעבד הייתי מסתדרת בלי, אבל לשיקולכם.


אגוזים וזרעים:
קשיו טבעי
כוסמת                                     
  אגוזי לוז ופקאן- על החלק הממוצע-גבוה של סקאלת הסאליצילאטים. לחכות ...
חלב ומוצריו


חלב
חמאה
גבינה לבנה
קוטג' 
מוצרלה
הכל מאוד טרי (פחות ממחצית התקופה לפג תוקף) ללא חומרים משמרים וללא כל מיני מייצבים ותוספים.  עמילן מעובד אינו אחר מאשר בן דון קרון של הMSG הידוע לשמצה במחוזותינו.  יש גבינה לבנה עם רק חלב ומלח ויש עם כל מיני מייצבים... הפשוטה
שמנת חמוצה
יוגורט עיזים


אפיה:

קמח לבן, מלא, שפון,  כוסמין, (יש ילדים מאוד רגישים שעדיף להם "להירגע" עם קמחים ופסטה מלאה לתקופה מוגבלת, למרות שאני מתעבת אותה כגורם למחלות לב וסוכרת.  כשהתחלתי את חודש הניקוי "הרציני" , אחרי תקופה שהורדתי רק שר''ץ וראיתי חצי תוצאות, שמרתי על הקמחים והדגנים המלאים, ואמרתי שנחזור לקמח לבן כמפלט אחרון. ב''ה לא היה צריך). אותו דבר לגבי סוכר:

סוכר לבן  או חום בהיר,

מלח לימון

*זהירות, בכמויות גדולות מלח הלימון משחרר חומצה גלוטמית חופשית - השם המדעי של הMSG- בגוף, על כל הצרות שהוא יכול לגרום. פוסט מסודר על למה החומצה הזו, שהיא חלק טבעי ממערכות הגוף שלנו, יכולה לגרום - וגורמת אצל לא מעט מילדינו - צרות שלא נראו כמותם בהסטוריה של האנושות יבא בהמשך.

גרגירי פרג (שומשום מכיל אמינים, וזה היה משבר קשה בבית.  למדנו להכין "קשינה", טחינה מאגוזי קשיו, אבל זה לא זה...)

פינוקים:

מטריות חרוב

סירופ מייפל

WERTHERS ORIGINALS רק הפשוטות ביותר, ובוודאי לא דיאט.

בשר עוף דגים

בשר- שחיטה מיום אתמול, יומיים לכל היותר. כל המיושנים למיניהםהיישון הוא למעשה תהליך ייצור אמינים.

בקר קפוא עד חודשיים מייצור-לא טחון, אלא אם כן אתם מכירים את הקצב ובטוחים שאין שאריות בשר ישן בתוך המכונה, וששרשרת הקור נשמרה בקפידה.  לסבר את האוזן, הספיקה מנה אחת של המבורגר לא הכי טרי לגרום לילד מתוק אחד חודש של בעיות התנהגות וכאבי ראש קשים (בא והולך, אבל חודש!) אחרי שהוא כבר "חייך" כמה חודשים ברציפות.

דג לבן טרי (עד 24 שעות, לבישול תוך 48 שעות מהדייג)' או קפוא חודש מייצור. גם כאן, מוכר הדגים הוא החבר שלכם.

עוף שלם וחלקיו– שחיטה מיום אתמול, יומיים לכל היותר- להוריד את העור לפני בישול לרוקן לפני בישול . החלקים הפנימיים לא מתאימים לשלב 1 או 2.

חזה הודו , כרעיים --שחיטה מיום אתמול, יומיים לכל היותר- להוריד כמה שיותר עור, ולבשל בצורה עדינה

מה חסר ברשימה זו?

מוצרים מעובדים.

אני לא יודעת להבטיח את היעדרות חומרי השר''ץ, מהטעם הפשוט שהיצרנים לא עונים לשאלות שלי, אבל יחד אפשר לנצח.

מי שכן ענו,  או שניסינו ולא היו קטסטרופות:

מלוחי עבאדי (עם המלח, לא השומשום).

עוגיות BONNE MAMAN  מחומרי גלם מותרים (לא הFINANCIERS המעולים בגלל השקדים רוויי הסאליצילאטים, לא עוגיות הריבה או השוקולד, אבל כמעט כל הביסקווטים)

צ'יפס טבעי ללא כל טעמים או שר''ץ (צ'פסי, XTRA, תפוצ'יפס,...) בייגלא ללא שר''ץ או לתת שעורה,

אפשר להגדיל את הרשימה, גם על ידי איתור מוצרים קיימים שהם "מחייכים", וגם על ידי לחץ של צרכנים לשכנע את היצרנים "לחייך" מוצרים אחרים.

אעלה לאתר מכתב דוגמא ליצרן מזון, כל מי שיכול לשלוח מוזמן, ומי שיודיע כאן על התוצאות יעשה טובה גדולה לכולנו.

בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה