thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום שני, 7 בדצמבר 2015

להוריד רק את השר''ץ או ללכת על כל הקופה?

במילים אחרות, כשעושים חצי עבודה רוב הזמן מקבלים  תוצאות....  בהתאם!

 

שואלים אותי, מה ההבדל בין "תזונה הטבעית" שהיא רק הורדת כל חומרי השר''ץ, וכמה שיותר תוספים מלאכותיים מחד, והגבלת התזונה לרשימת הקניות המצומצמת , שהיא הבסיס לחודש הניקוי:
 
בהתחלה כמעט כולם (ואני בינכם) מתרעמים נגד הרשימה של שלב 1, שמורידה מהתפריט כמעט כל דבר שהורגלנו אליו . למרות, שבעצם יש המון מה לאכול, ולמרות שאדם שירכיב  באופן מושכל תפריט רק מרשימה זו כנראה ימצא את בדיקות הדם שלו במקום טוב מאוד. (אפשר גם לטגן ולהמתיק, אבל השיטה לא מגנה מקלוריות...)
 
בקיצור הרוב מתחילים בהורדת השר''ץ. וזה סוג של רולטה. 
לא שמעתי על אנשים שרגישים לכימיקאליים הטבעיים במזון אך לא לשר''ץ, אם כי יש הרבה שרגישים רק לשר''ץ, (אבל הם עדיין מיעוט).  זאת אומרת, שיכול להיות שאחרי חודש של  הימנעות משר''ץ תהיו מאוכזבים מכך ש"השיטה לא עובדת", או "לא ממש עובדת". זה מה שקרה  לנו.
בגדול מסך המגיבים, יוצא שהרגישות מתחלקת כדלקמן:

75% - סליצילטים
65% - חומרים משמרים
55% - צבעים
50% - משפרי MSG ואחרים טעם, לגלוטאמטים טבעי
40% - נוגדי חמצון סינטטי כגון BHA 320
40% - אמינים
20% - מאכלי חלב
<1% - גלוטן (הנתונים הם גבוהים יותר עבור תסמינים אחרים, עד 20% למעי רגיז). שיבולת שועל עם זאת, אנשים רבים עם אי סבילות למזון מושפעים wholegrains ולעשות טוב יותר בלחם לבן מאשר מקמח מלא, אורז תפוח או התגלגלו מלמשל weetbix.

מקור: Loblay RH, סוויין AR. מזון חוסר סובלנות.ב: התקדמות בתזונה קלינית 'כרך 2, 1986. Libbey, לונדון. עורכים: Wahlqvist ML וTruswell AS, pp169-177.

בקיצור, זה מזכיר לי את השלט הזה של המורה לאנגלית של בני, זה בפוסט למעלה.  התנזרות משמן זית, טחינה, עגבניות  ותבלינים מאוד קשה לטבע הים-תיכוני שלנו... ואכן בספר FEDUP הגברת DENGATE מביאה את סיפורם של מפשחות איטלקיות ויווניות, שלמדו בדרך הקשה כי אי אפשר לרמות את השיטה.  הילד "על" עגבניות וסאליצילאטים נהיה חולמן, לא מבין, לא מעוניין...

לא כולנו רגישים לאותם דברים, ולא באותה חומרה.
 
לסיכום, קטונתי. מי שמוכן להתסכן בזה שיצטרך  לעבור פעמיים (טוב, פעם וחצי) את חודש הניקוי, שינסה. לפעמים זה עובד.  אבל מניסיון דווקא מי שאכל "בריא" קודם ועדיין יש בעיות כנראה רגישת לפחות לסוג אחד של החומרים הטבעיים.
 
בסוף עשינו את הניקוי כמו שצריך, ותוך חודש באמת זכינו בתקופה של אושר בבית (עד שהתחלנו להחזיר סוגי אוכל, שזו גם הרפתקה).
מה שכן, אחרי שנה וחצי הרגישות של כולנו לחומרים הטבעיים הרבה יותר קטנה, ואפילו רואים פיצה בעתיד הקרוב... אשמח לשמוע על בחירות והתלבטויות שלכם,
 
בהצלחה ולבריאות!

 
חומרי שר''ץ
 
כימיקאלים שנמצאים במזון באופן טבעי
 
מי רגיש?
רק אצל חלק מהאוכלוסיה מופיעות תגובות מיידיות או אחרי כמה חודשים של חשיפה יומיומית.
אי אפשר לדעת עד שלא "מנקים" חודש כדי להגיע ל"קו בסיס".
 
למי זה מזיק?
לכולם.
 
 יכול להיות אפילו שהנזק השקט לאורך זמן חמור לא פחות מהתופעות המיידיות.
 
מלבד שיפור הטעם\זמן חיי המדף אין כל יתרון בריאותי בהוספת חומרים אלו.
רק למי שרגיש, וגם כן, רק מעבר לרף הרגישות האישי.
 
ידוע כי ירקות בריאים מאוד לרוב, וגם פירות הם חטיפים אופטימאליים.
 
אחרי חודש הניקוי יש להחזיר את המאכלים באופן הדרגתי ומבוקר (פוסט נפרד) ולבדוק רף רגישות
 
תופעות  לוואי
  כל אחד מהחומרים יכול לגרום לכל אלו:
חוסר מנוחה, קושי להירדם, נידודי שינה,   חרדה, דיכאון, התקפי פאניקה, שינויים מצב רוח, 
קושי בריכוז או עייפות מתישה
עיכוב  ברכישת הדיבור , גמגום, קשיי למידה
◾אסתמה של העור, אורטיקריה ופריחות בעור  אנגיואדמה או נפיחות של השפתיים וכו (קשורה לעתים קרובות עם פריחות)
◾reflux, כאבי בטןנפיחות, תסמיני מעי רגיז אחרים, כוללים עצירות ו / או שלשול, קקי ערמומי, קקי דביק, הרטבת לילה
◾כאבי ראש או מיגרנות
הצטננות חוזרת על עצמה, שפעות, ברונכיטיס, דלקות שקדים, דלקת גת; נזלת או אף סתום, כחכוחים קבועים, שיעול או אסטמה
כאבי פרקים, דלקת פרקים, דפיקות לב, דופק מואץ
ויש עוד...

 
הבדל גדול אבל-
 
לדעתי זו התגובה לשר''ץ שגורמת לכל הצרות האחרות.  אני רואה תימוכין לכך, שאחרי חודשים של הימנעות משר''ץ (ואצלנו גם גלוטן, סויה ודברי חלב לילד אחד), אפשר להגדיל בהדרגה את כמויות וסוגי הפירות, הירקות, ואפילו להגניב קקאו מדי פעם.
 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה