thesmile

thesmile
מתכונים, טיפים והסברים לחיים רגועים, בריאים ושמחים יותר, כל טעם קצת.

ילד קשה, זה ילד שקשה לו

תקלו על בני משפחותיכם במזונות "מחייכים" והחיים יחייכו בחזרה אליכם.

יום שני, 7 בדצמבר 2015

"דבש", ושני רטבי "סויה" שלא ידעו שהם כאלו

fashionalmanac.wordpress.com
אחד הדברים הראשונים שלומדים בבישול מחייך, זה שמעט מאוד מוצרי בסיס יכולים להרכיב כמעט אין ספור מאכלים.
בגלל ביקוש מאוד ספציפי, שלושה מתכונים קצרים ופשוטים שמאפשרים להתגבר על מחסור בדבש וברוטב סויה (שני מתכונים).
משם הדרך למוקפצים מחייכים סלולה ומזמינה. אפשר להכין כמות גדולה ולשלוף לאותן ארוחות ערב שאין כבר רעיונות. מוקפץ מירקות מחייכים ונתחי חזה עוף על מצע נודלז, אורז או פסטה הינו תחליף מעולה לפסט פוד, במיוחד אם משכילים להגיש אותו בקונטיינרים של טייק אווי ומקלות אכילה חד פעמיות.
סירופ מוזהב:
 יש הרבה מה לדעת על סירופ זהב.  בינתיים רק המינימום ההכרחי כדי להכין את המעדן הלא בריא והחשוב הזה:



מה צריכים:
סוכר 200 גרם
מים 50 גרם

סוכר 1 קילוגרם
מים רותחים 600g
3\4כפית מלח לימון


מה עושים:
1. יוצקים 200 גרם סוכר  ו50 גרם מים  לתוך סיר גדול. על אש בינונית, מנענעים ומסובבים את סיר עד שהסוכר מתכרמל  לצבע זהוב כהה.

2. מוסיפים את המים הרותחים, קילו הסוכר ואת מלח הלימון.

3. משאירים לבעבע בקושי (בועות קטנטנות נוצרות ועולות למעלה) על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות. מדי פעם מברישים את דפנות הסיר עם מברשת סיליקון רטובה, עד עיבוי וצבע יפה .
4. משאירים להתקרר קצת. מגניבים ויוצקים לצנצנות מעוקרות או בקבוקים. תווית וחנות במקום קריר.


ועוד הערה מנחמת קטנה- מהרגע שאדם ממוצע מפסיק לצרוך אוכל מעובד ושתיה תעשייתיים, הוא "חוסך" כ30 כפיות סוכר ביום (על פי נתוני צריכה סטטיסטיים). וזה עוד לפני הסוכר בקפה... אפילו רטבי הסלטים שמוכרים מומתקים באגרסיביות.

מה שאומר, שצנצנת הסירופ היפה שתעמוד לכם מהיום על השיש, ומחזיקה בערך חודשיים, לחלוטין נכנסת למסגרת התזונה המערבית הרגילה...




רוטב הפלא:
  (שהוא כמעט ברביקיו)
מה צריכים:
  
• 1/2 כוס סירופ זהב• 1/4 כוס ג'ין (אם צריך מאושר ללא גלוטן כמו Cold River Gin  או Hendrick’s Gin למשל)• 1/4 כוס סירופ מקופסת אגסים משומרים• 1 1/2 כפית מלח• 2 כפיות סירופ חרובים  ** 

• 1 כפית עמילן טפיוקה


אופציה:


 ** אם אין  סירופ חרובים אז אפשר להחליף בחצי כפית אבקת חרובים מעורבבות עם שתי כפיות מים , או את אותה כמות של קפה נטול חזק.

מה עושים:

מוזגים לסיר קטן את כל החומרים מלבד כפית אחת של סירופ החרובים ועמילן טפיוקה. בעדינות מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם.משאירים לבעבע תוד שימת לב תמידית עד שמתחילים לראות קצף, מורידים מהאש ומוסיפים את סירופ החרובים והטפיוקה. מערבבים ובארגטיות ומניחים בחזרה על אש רגועה עד לרתיחה. כשזה נראה שוב "קצפי" התערובת מוכנה.לא, אבל ל-א טועמים לפני שהרוטב מתקרר, אלא אם כן כוויות בלשון לא מפריעות לכם.
שומרים בכלי אטום במקרר.



אפשר להשתמש בו כמרינדת ברביקיו לבשר, או כבסיס למוקפץ.

רוטב שמויה:
מה צריכים:
 

• 1/2 כוס סירופ זהב
• 1/2 כוס סירופ מקופסת אגסים משומרים
• 3 כפיות מלח
• 2 כפיות נסקפה נטול מוכן   
• 1 כפית עמילן טפיוקה , קורנפלור או קסנטן
• 2 כפיות שום גבישי
• 2 כפות לוף טחון לכדי עיסה  
אופציה:
 כפית מלאה פלפל קיין חזק מאוד או פלפל שאטא חריף

מה עושים:
מוזגים לסיר קטן את כל החומרים מלבד כפית אחת של סירופ האגסים ועמילן טפיוקה. בעדינות מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם.משאירים לבעבע תוד שימת לב תמידית עד שמתחילים לראות קצף, מורידים מהאש ומוסיפים את סירופ האגסים והטפיוקה. מערבבים ובארגטיות ומניחים בחזרה על אש רגועה עד לרתיחה. כשזה נראה שוב "קצפי" התערובת מוכנה.לא, אבל ל-א טועמים לפני שהרוטב מתקרר, אלא אם כן כוויות בלשון לא מפריעות לכם.
שומרים בכלי אטום במקרר.

 בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה